Pasterizacija voća kao dodatna zarada na selu

MIONICA- ”Poslednjih nekoliko godina pasterizacija voća donosi mi određeni prihod i popunjava deo budžeta kada na selu nema druge zarade odnosno u zimskom periodu. Time sam odlučio da se bavim zato što je voće jedno vreme bilo jeftino i gledao sam kako bi mogao da preživim”, kaže Slobodan Petrović, poljoprivredni proizvođač iz mioničkog sela Krčmar, koji je pre nekoliko godina sa svojim ukućanima rešio da voće koje odgaji na sopstvenom gazdinstvu preradi i ponudi kupcima. Tako su Petrovići od probnih uzoraka došli do trenutne proizvodnje od 1.000 tegli. Voće koje sazreva podno Divčibara pasterizuju i na taj način ostvaruju veću dobiti nego da ga prodaju u svežem stanju. Ova šestočlana porodica pretežno se bavi voćarskom proizvodnjom, a malinu, kupinu, šljivu i trešnj...

 

SLEDEĆA VEST

Uručena nagrada za najbolji putopis